Citronmuffins

Igår bakade jag citronmuffins, de blev jättegoda! Jag har fått anpassa mig till engelska mått och ingredienser, men det funkar ändå. Här är receptet:
 
OBS! Man använder gram istället för deciliter för att få absolut rätt mängd, i ett decilitermått kan man packa ner olika mängder. 

Ingredienser:

  • 140g margarin                
  • 100g strösocker
  • Skal från ½ citron
  • 2 stora ägg, lätt omrörda
  • 140g self-raising flour (ta annars vanlig mjöl med en tesked bakpulver i)

För glasyren:

  • 85g margarin
  • 175g florsocker
  • Skal och juice från ½ citron
  • Dekoration

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180C/160C med fläkt. Fyll en muffinsform med 12 formar. Vispa smör och socker i en stor skål med en träsked tills det är riktigt mjukt och lite ljusare i färg. Tillsätt sedan citronskal. Rör långsamt i äggen, vik sedan i mjöl tills allt är en len smet. Dela upp smeten i formarna, men fyll dem bara till hälften! Grädda i 18-20 minuter tills de är gyllenbruna och "studsiga" när du rör dem. Låt dem svalna på ett ställ.

  2. Medan du väntar på att dina muffins ska svalna, gör du glasyren. Vispa smöret tills det blir mjukt. Häll gradvis i florsocker, citronskal och saft tills den är tjock och kladdig. Sprid glasyren på toppen av dina cupcakes med baksidan av en sked eller en sprits, sedan dekorera med strössel eller godis.

Så här såg mina ut innan dekoration och glasyr! De blev vädligt "fluffuga" :)
 
Kakfatet är från Tiger, 7 pund.
 
Nu hade jag en mjuk glasyr så att det såg ut som smält glass, men man kan regulera med florsocker  hur tjock man vill ha den så att man kan spritsa fina mönster!

Kommentera här: